Leiderschap & Samenwerking anno 2015!

Ik – Wij
Ontwaakt uit de bubbel, merk ik dat organisaties in zowel de profit als non-profit sector, in toenemende mate doorkrijgen dat het anders moet willen ze kunnen voortbestaan. Termen als transparantie, dichtbij de klant, eenvoud, en warmte zijn belangrijker geworden. Maar als je intern een cultuur hebt waar mensen vooral individueel worden beloond op basis van prestaties, en er weinig aandacht is voor ‘samen’ en de relatie met en tot elkaar, dan wordt het lastig om juist die klantwaarden ook echt te leven. Hoe moet je denken vanuit ‘wij’ als je beloond wordt en werkt in een cultuur waarin het vooral gaat om ‘ik’.

Lef!
Dat “wij” is best ingewikkeld. Het vraagt lef, zelfinzicht, en de betrokkenheid en commitment aan elkaar en de organisatie om uit te spreken wat er bij je leeft. Het vraagt bovendien om de vaardigheid om de zogenaamde ‘onderstroom’ bespreekbaar te maken; dat wat er op interactie en gevoelsniveau gebeurt bij iedereen. De ‘bovenstroom’ is dan de inhoud en de procedureafspraken. Wat ik in bijna alle teams tegenkom is dat iedereen zeer bekwaam is in het bespreken van de bovenstroom, maar dat de onderstroom onbesproken blijft. Terwijl daar juist blokkades en gedoe optreden met als gevolg dat iedereen zich meer ‘alleen’ dan ‘samen’ voelt. Wat zou het effect op de klant zijn?
Het bespreken van de onderstroom vraagt lef en zelfinzicht. Het effect is dat de liefde stroomt en mensen met meer bezieling werken.

Leiderschap en Lidmaatschap
Om echt je lidmaatschap in een team te nemen is dus behoorlijk wat (persoonlijk) leiderschap nodig. Althans, als je de samenwerking optimaal wilt benutten. Maar andersom is ook waar, op echt volop in je (persoonlijk) leiderschap te staan, is lidmaatschap in een team nodig. Een plek waar je gesteund wordt. De leidinggevende die geen lidmaatschap heeft in een ander team dan het team waar hij leiding aan geeft, staat niet stevig. Hij is afhankelijk van het team, vaak onbewust. De resultaatgerichtheid lijdt hieronder. Lid van een team op het eigen functieniveau, maakt echter stevig en vrij. Zeker als dat team geleerd heeft om samen te werken! En dat is volgens mij precies de uitdaging waar veel organisaties en de mensen binnen organisaties voor staan: dat ze leren om lid te zijn zodat ze stevigere leiders zijn.

Reacties plaatsen kan niet meer.

contact_jobbeke_leiderschapinfo@jobbeke.nl
contact_jobbeke_leiderschap06-13025540